12-річна дівчинка, яка повісилась була учасником “групи смерті”

У Глухові, 16 липня наклала на себе руки 12-річна школярка. Історія викликала такий резонанс, що можливі причини трагедії на рівні домислів серед городян множилися зі швидкістю світла. Але серед десятка припущень червоною ниткою проходила версія про самогубство дівчинки через її приналежність до групи смерті. Глухівські кореспонденти вирішили провести своє власне, незалежне розслідування.

Драма в дусі “Твін Пікс”

Діана пішла з життя через повішення близько 20:00 вечора. Знаряддям смерті став пояс махрового халата, який дівчинка прив’язала до ручки кухонних дверей. В той день мама Діани затрималася на роботі. Приблизно за годину до події вона зателефонувала доньці. В голосі Діани не було тривожних нот “все добре мама, я тебе чекаю”. Після дівчинка поставила телефон на підзарядку, зробила петлю і скоїла суїцид.

Коли Олена повернулася, то виявила, що вхідні двері квартири замкнені на нижній замок. Після кількох дзвінків на номер Діани, жінка стала стукати в двері, а так же дзвонити мамам подруг дочки. Від розпачу Олена вирішила діяти радикально – забратися додому через сусідський балкон, який був суміжним з її квартирою. Балконні двері були отперта, як свідчення того, що Діана будинку. Олена схвильованим голосом кликала доньку, але та не відгукувалася. А через кілька секунд виявила її бездиханне в професійно зав’язаною петлі…

Соцмережі як відображення внутрішнього світу

Зараз вся інформація сфокусувалася в одному місці – гаджетах і соціальних мережах. Діана не була виключенням. Дівчинка активно вела сторінку в інстаграмме, рідше заходила в інші соцмережі. Але якщо глибше проаналізувати, якими підписами супроводжувалися фото підлітка, то зрозумілим стає одне – в кожне слово вкладався філософський зміст, пов’язаний з настроєм безвідрадної смутку.

Читайте також  В Італії знайшли українку, яка три тижні пролежала у квартирі мepтвою

“Я люблю тих, хто може посміхатися в біді, хто може зібрати від безсилля, і рости сміливим відбиттям. Будь вірний собі до самої смерті. “, – так підписано одне з фото дівчинки.

Також Діана була відданим фанатом японської культури – любила аніме, використовувала в мові японські слова. Незадовго до фатального дня на аватарку сторінки в інстаграмме вона розмістила персонаж, що ототожнює душевний стан з почуттям невідворотною депресії.

 

В оточенні дівчинки, якщо спиратися виключно на дані соцмереж, переважали люди, які стосуються певних субкультур. Рідних і близьких у віртуальному житті незадовго до трагедії Діана заблокувала, при цьому відносини в родині і з друзями були хорошими.

Реальність дівчинки була типовою для більшості підлітків – будинок, школа, друзі, поїздки, розваги. Ніхто б і подумати не міг, що в її душі твориться щось недобре. Тітка дівчинки розповідає, що Діану любили, балували, залучалися до її життя настільки, наскільки вона дозволяла, побоюючись порушити кордони простору, що формується.

Записки смерті і приховані чати

В інтернеті широко розійшлася новина про те, що Діана розлучилася з життям не через ігри. Рідні дівчинки переконані в зворотному. Є вперті факти, з якими не посперечаєшся – Діана вела “записки смерті” із зворотним відліком до дня X.

П’ятдесят днів – такий термін відділяв дівчинку від фатального кроку. Діана любила малювати, але останнім часом її мистецтва все більше асоціювалися зі світом тьми – проскакували “чортики”. Між малюнками вона робила записи, виливаючи в рядки свої душевні терзання.

Діана була впевнена, що всередині неї живе щось незбагненно-моторошне, від чого їй самій було страшно, згадувала про “порожнечі”. Так само дівчинка спілкувалася в прихованому додатку геймерів, в яке, як виявилося, не так просто потрапити – воно для обраних і тільки на запрошення.

Читайте також  Плитка впала на школяра: дитина отримала скальповану рану голови (ФОТО)

За п’ятдесят днів до…

Рідні, близькі, друзі, сусіди твердять навперебій – Діана була світлою, милою, щирою, доброю дівчинкою з великим серцем, чистою душею, багатим внутрішнім світом. Вона любила життя, вона будувала плани на майбутнє. Правда, останнім часом її настрій часто залежало від того, що відбувається за межею її віртуального світу. Живому спілкуванню Діана воліла проведення часу в телефоні. Незадовго до трагедії дівчинку видалили з того самого чату, де їй подобалося спілкуватися. Її рідні згадують, що цей випадок викликав у Діани майже істерику – вона сильно засмутилася, плакала.

Через деякий час її знову “зафрендити” в співтоваристві і дівчинка засяяла зсередини. Тобто душевне самопочуття Діани безпосередньо залежало від фактора внутрішньої обстановки чату, нею віртуозно маніпулювали. Але чи могла 12-річна дівчинка розпізнати в особі “звичайного хлопця з інтернету” вправного ляльковода? Навряд чи … Хто ж ця людина? І навіщо йому це потрібно? Версій багато. Але той факт, що з підлітками в закритих спільнотах “працюють” системно, планомірно, крок за кроком підштовхуючи до останньої межі, підтверджується доказами у вигляді чергових суїцидів.

Згідно з висновками психологів, незважаючи на батьківську співчутливість, турботу і опіку дитина, сидячи в інтернеті щодня, отримує свою дозу інтоксикації від часу в іграх. У нього в руках гаджет, в вухах навушники. Він не розповість тепер про те, що відбувається: йому це суворо заборонили – це може вважатися однією з умов для прийому в закриту групу. Ще можуть заборонити не відзначається в групі протягом 48 годин під страхом вигнання. Через 48 годин людина стане сприйнятливий до іншої інформації, у нього може включитися критичний розум. Це – методи сект.

Читайте також  Трагічне святкування на Івана Купала: повідомили, що стало з дитиною, яка впала у вогнище

Діана знала про те, що станеться, вона виношувала план. Обіймала міцніше звичайного, проявляла більше ласки до мами, хотіла віддати улюблену кішку Анфісу тітці, намагалася налагодити відносини з батьком, якого, зі слів подружок, їй сильно не вистачало, в щоденнику просила вибачення у мами за незначні проступки. А ще важливим аргументом незвичайного поведінки став той факт, що Діана поставила на свій телефон пароль, ніби приховуючи від очей дорослих щось важливе.

…і після.

Після смерті Діани була виявлена ​​записка, в якій вона говорила про поганий настрій, спровоковане якоюсь людиною з того чату, де проводила багато часу. Дівчинка вказала його ім’я і нік (псевдонім, який використовується користувачем в інтернеті).

У фатальний день Діана змінила в вайбере телефону аватарку на фото популярного в мережі блогера. Чи пов’язаний цей факт з фатальними подіями в долі дівчинки – залишається нез’ясованим.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.